Насоки

Какви въпроси мога да питам тук?

Тази общност е за професионални и ентусиазирани потребители, партньори и програмисти. Можете да задавате въпроси за:

 • как да инсталирате Odoo на специфична инфраструктура,
 • как да конфигурирате или да персонализирате Odoo за специфични бизнес нужди,
 • това, което е най-добрият начин да се използва Odoo за конкретна бизнес нужда,
 • как да се развиват модули за собствената си нужда,
 • специфични въпроси за услуги оферти Odoo и т.н.

Преди да ви попитам - моля, не забравяйте да търсите за подобен въпрос Можете да търсите въпроси от тяхната собственост или тагове.. То също е ОК, за да отговори на собствения си въпрос.

Моля избягвайте да задават въпроси, които са твърде субективно и аргументиран или не е приложимо за тази общност.

Какво трябва да се избягва в моите въпроси?

Трябва да попитате практически, отговорни въпроси, само въз основа на реалните проблеми, с които се сблъсквате. Бъбрив, отворени въпроси намаляват полезността на този сайт и изтласкват други въпроси от първа страница.

За да се предотврати вашия въпрос да бъде маркирана и евентуално отстранен, избягвайте пита субективни въпроси, когато ...

 • всеки отговор е еднакво валидно: "Какво е вашето любимо ______?"
 • отговорът ви е предоставена заедно с въпроса, и да очаквате повече отговори: "Аз използвам ______ за ______, какво ще се използва"
 • не е актуален проблем да бъде решен: "Аз съм любопитен, ако други хора да се чувстват като мен."
 • от нас се иска от отворен тип, хипотетичен въпрос: "Какво става, ако ______ е случило"
 • това е тирада, преоблечен като въпрос: "______ гадно, прав ли съм?"

Ако се поберат в един от тях, например, или ако вашата мотивация за задаване на въпроса е: "Бих искал да участва в дискусия за ______", тогава не трябва да се иска тук, но на нашите пощенски списъци. Въпреки това, ако вашата мотивация е "Бих искал другите да обяснят ______ до мен", тогава вие сте вероятно OK.

(Горната част е адаптирана от FAQ Stackoverflow си.)

Още повече:

 • Отговорите не трябва да добавят или разширяват въпроси. Вместо или редактирате редактирате въпрос или да добавите коментар въпрос.
 • Отговорите не трябва да коментира други отговори. Вместо да добавите коментар по другите отговори.
 • Отговорите не трябва просто да говорят за други въпроси. Вместо да добавите коментар индикация въпрос "Възможни дубликат на ...". Въпреки, че е добре да включва връзки към други въпроси или отговори, предоставящи съответната допълнителна информация.
 • Отговорите не трябва просто да осигуряват връзка на решение. Вместо да предоставят описание текста на решение в отговор на въпроса си, дори ако това е просто копие / паста. Връзки са добре дошли, но трябва да допълва отговори, като се позовава източници или допълнително четене.

Какво трябва да се избягва в моите отговори?

Отговорите не трябва да добавят или разширяват въпроси. Вместо или редактирате въпрос или да добавите коментар.

Отговорите не трябва да коментира други отговори. Вместо да добавите коментар по другите отговори.

Отговорите не трябва просто да говорят за други въпроси. Вместо да добавите коментар посочва "Възможни дубликат на ...". Въпреки това, тя е добре да включва връзки към други въпроси или отговори, предоставящи съответната допълнителна информация.

Отговорите не трябва просто да осигуряват връзка на решение. Вместо да предоставят описание текста на решение в отговор на въпроса си, дори ако това е просто копие / паста. Връзки са добре дошли, но трябва да допълва отговори, като се позовава източници или допълнително четене.

Отговорите не трябва да започнат дебати Тази общност Q & A не е дискусионна група. Моля се избегне провеждането на дебатите в отговорите си, тъй като те са склонни да се разрежда същността на въпроси и отговори. За кратки дискусии моля използвайте коментира съоръжението.

Когато даден въпрос или отговорът е upvoted, потребителя, който ги е публикувал, ще спечелят някои точки, които се наричат ​​"карма точки". Тези точки служат като груба мярка за доверието на общността към него / нея. Различни задачи модериране се постепенно, присвоени на потребителите въз основа на тези точки.

Например, ако ви задам един интересен въпрос или да даде полезен отговор, вашият принос ще бъде upvoted. От друга страна, ако отговорът е подвеждащо - това ще бъде downvoted. Всеки глас в полза ще генерира 10 точки, всеки глас срещу ще извадим 10 точки. Има ограничение от 200 точки, които могат да се натрупват за въпрос или да отговорят на ден. В таблицата по-долу обяснява изисквания репутацията точка за всеки вид модератора задача.

1 upvote, добавят коментари
10 downvote
30 вмъкнете текстов линк, да качвате файлове
50 вмъкнете активна препратка, веднага отговори собствен въпрос
75 retag, редактиране уики въпроси и отговори
100 флаг обидно, близки собствени въпроси
200 отговор / коментар по електронна поща
300 редактират всеки пост, видите обидни знамена
500 приемам никакъв отговор (след 1 седмица)
750 изтриете коментар
900 заключване мнения
1000 изтриване на всеки въпрос или отговор

Защо други хора могат да редактират моите въпроси / отговори?

Целта на този сайт е да създадем съответната база от знания, които ще отговорят на въпроси, свързани с Odoo.

Затова въпроси и отговори могат да се редактират като уики страници от опитни потребители на този сайт, за да се подобри общото качество на съдържанието на база от знания. Тези привилегии се предоставят въз основа на потребителско ниво карма: вие ще бъдете в състояние да направи същото, след като вашата карма получава достатъчно висока.

Ако този подход не е за вас, моля да зачита общност и да използва Google+ общности вместо.

Задайте въпрос

Бъдете информирани

За тази дискусия

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.

 Обратно към Помощ